Persoonlijk

In de wintermaanden van 1995 werd in de kop van Noord-Holland een halfbloedje geboren. Eind januari, om preciezer te zijn, kwam als derde kind in een levendig gezin Vincent van Dalen ter wereld. Een Nederlandse docent Aardrijkskunde en een Zwitserse docente Frans mochten zich als ouders voorbereiden op een energieslurpende opvoeding. Een moeder met antroposofische achtergronden legde samen met een uitgesproken sociaal-democraat als vader de bouwstenen voor het leven van vier gezonde kinderen en zijn er tot op heden samen in geslaagd zich bij de slordige 40 procent van ongescheiden (in Nederland wonende) ouders te scharen.

Schwiizerdütsch (oftewel: het Zwitserse dialect dat in het grootste deel van Zwitserland wordt gesproken) is mij van jongs af aan in vakanties bijgebracht. Onder andere door die tweetalige opvoeding, kan ik me ook in het Duits goed verstaanbaar maken. Ik ben – zoals vrijwel gewoonlijk voor een Nederlandse burger van mijn generatie – de Engelse taal machtig en kan in het Frans zorgen dat ik niet omkom van de honger. Ik spreek verder een aardig woordje Nederlands en ambieer om in mijn vrije tijd de sleutels te zoeken naar de ingang van de mooiste taal die ik ken: Italiano. Dat verlangen wordt op dit moment hevig verstoord door het Erasmusprogramma van Europese universiteiten. Via dat netwerk verblijf ik tot en met juni 2017 een semester aan de Lund Universitet in Zweden en poog ik mij vol overgave in de Svenska språket te storten.

Ik heb tot en met mijn twaalfde jaar op een Vrije School in Alkmaar het basisonderwijs gevolgd en ben daarna naar het Murmellius Gymnasium in diezelfde stad vertrokken. Na de diploma-uitreiking heb ik vier maanden in Zwitserland vertoefd om daar geld bij elkaar te harken voor de wereldreis die ik even later zou gaan maken. Langs de Zuidoost-Aziatische landen en via Australië en Nieuw Zeeland ben ik met een bijzondere en prachtige ervaring rijker weer veilig op Nederlandse bodem geland. Inmiddels volg ik met veel enthousiasme Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In mijn ogen een studie die me helpt voorbereiden op de wereld van morgen. Met de interdisciplinaire duurzaamheidsprincipes als fundament, verdiep ik mijn studie in het veld van de politieke wetenschappen. Met een major politicologie en een verdere specialisatie in Internationale Betrekkingen en Politieke Economie ben ik in vrijwel alles geïnteresseerd wat met de gevestigde macht en haar bijbehorende controverses en excessen te maken heeft.