Terroristische aanslag

Tomahawk-raket van het Amerikaanse leger
Bron: http://www.juridischwoordenboek.nl/woordenboeksup.html#18608

Strafrechtelijke definitie van terrorisme

Heeft u al gehoord van die terroristische aanslag? Die in Syrië. Net voordat Trump lekker ging dineren met de Chinese president Xi Jinpin, had de Amerikaanse president nog even met z’n ‘veiligheidsadviseurs’ overlegd voor de aanval die een paar uur later zou plaatsvinden. Vanaf marineschepen op de Middellandse Zee vuurde het Amerikaanse leger 59 Tomhawak-raketten af op een luchtmachtbasis nabij de Syrische stad Homs.En omdat het 2017 is, publiceert het ministerie van Defensie filmpjes van lancerende raketten op Twitter.

Aanleiding? Gifgasaanval van Assad op z’n eigen bevolking, met zo’n 80 doden tot gevolg. Hoe weten we dat zo zeker? Niet. Terwijl de VN nog bewijzen bij elkaar raapt om dit via de normale juridische weg te bewandelen, keurt ons kabinet, bij monde van sociaal-democraten Asscher en Koenders, de aanval goed. Waar wordt die informatie dan zo stellig vandaan gehaald? De Nederlansche Staatsomroep is er in hun persbericht niet duidelijk over. Van lokale journalisten in Khan Sheikhoun. En van de Syrian Observatory for Human Rights. Dat is één man op een zolderkamer in Londen, dat u het weet. Rami Abdulrahman runt, naast zijn blog met observaties over de mensenrechten in Syrië, een kledingwinkel in de Britse hoofdstad. In de onderstaande video verdedigt de Canadese Eva Bartlett een kritisch VN-rapport over de Westerse betrokkenheid bij de oorlog die in Syrië gaande is. Ze legt uit hoe Westerse media bij het conflict in Syrië bronnen gebruiken die hoogst discutabel of soms gewoon simpelweg onbetrouwbaar zijn. Hele persconferentie vindt u hier.

Volgens Arno Wellens moet Sergey Chemezov lekker hebben geslapen die nacht. Naast goede vriend van Poetin uit de KGB-tijd, is hij directeur van het Russische bedrijf Rostec, dat alle wapendeals van Rusland verzorgt. Hij staat op de Amerikaanse en EU-sanctielijst en mag dus die betreffende landen niet meer. Toch is hij nog steeds ingeschreven als bestuurder van zijn brievenbusfirma in Amsterdam, waar hij volgens de substance-eisen van de Hollandsche belastingdienst vier keer per jaar moet opdagen voor een vergaderingetje. Dat mag dus niet. Wat heeft deze vent en zijn Amsterdamse brievenbus met de Amerikaanse raketaanval te maken? In het wapenarsenaal dat door de Amerikanen in Syrië kapot geschoten is, lagen volgens Wellens Russische wapens van Rostec te roesten. Poetin is dus boos, maar Chemezov moet wel blij zijn. Hij kan zich immers opmaken voor een nieuwe wapendeal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *